Acerca de

kycklingalakaribien.jpg

Kyckling á la Karibien 

En mustig karibisk kycklinggryta med massor av smak och en fräsch ton av apelsin, lime och avokado

 

Ingredienser: 

2 kycklingbröst

1/2 gul lök

1/3 röd paprika

2 små potatisar, klyftade

2 vitlöksklyftor, hackade eller finrivna

1 kruka koriander 

1 limefrukt

1 apelsin

1 avokado 

1/2 msk Ras el hanout 

(En klassisk marockansk kryddblandning bestående av lika delar mald ingefära, svartpeppar, koriander, muskot, kryddnejlika, gurkmeja, kardemumma och kanel – och som du med fördel kan göra själv)

1/2 msk spiskummin

1/2 tsk cayennepeppar 

1 tsk oregano

Salt 

Peppar 

Olivolja 

 

Så här gör du:

 

1)

Sätt ugnen på 200 grader. Fyll kycklingfiléerna med hälften av vitlöken, salt, peppar och ett par tunna skivor apelsin. Vik ihop till ett paket. 

 

2)

Lägg de fyllda filéerna  i en ugnsform tillsammans med potatisklyftorna, skuren paprika, lök, resten av vitlöken, Ras el hanout-kryddorna, cayennepeppar, spiskummin, oregano, salt, peppar och saften från en färskpressad lime. Ringla över lite olivolja.     

 

3)

Pressa en halv apelsin och skär den andra halvan i skivor, och fördela båda delarna över kycklingen. Sätt in formen i den varma ugnen och låt stå i ungefär en timme eller tills kycklingen är genomstekt. 

 

4)

Ta ut formen från ugnen. Toppa rätten med skivad avokado och färsk koriander.  Servera, ät och njut!