Acerca de
Kyckling á la Karibien
En mustig karibisk kycklinggryta med massor av smak och en fräsch ton av apelsin, lime och avokado
Ingredienser:
2 kycklingbröst
1/2 gul lök
1/3 röd paprika
2 små potatisar, klyftade
2 vitlöksklyftor, hackade eller finrivna
1 kruka koriander
1 limefrukt
1 apelsin
1 avokado
1/2 msk Ras el hanout
(En klassisk marockansk kryddblandning bestående av lika delar mald ingefära, svartpeppar, koriander, muskot, kryddnejlika, gurkmeja, kardemumma och kanel – och som du med fördel kan göra själv)
1/2 msk spiskummin
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk oregano
Salt
Peppar
Olivolja
​
Så här gör du:
1)
Sätt ugnen på 200 grader. Fyll kycklingfiléerna med hälften av vitlöken, salt, peppar och ett par tunna skivor apelsin. Vik ihop till ett paket.
2)
Lägg de fyllda filéerna i en ugnsform tillsammans med potatisklyftorna, skuren paprika, lök, resten av vitlöken, Ras el hanout-kryddorna, cayennepeppar, spiskummin, oregano, salt, peppar och saften från en färskpressad lime. Ringla över lite olivolja.
3)
Pressa en halv apelsin och skär den andra halvan i skivor, och fördela båda delarna över kycklingen. Sätt in formen i den varma ugnen och låt stå i ungefär en timme eller tills kycklingen är genomstekt.
4)
Ta ut formen från ugnen. Toppa rätten med skivad avokado och färsk koriander. Servera, ät och njut!